Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Összefogással megvalósul a sportcsarnok

Ünnepélyes alapkőletétel Mosonmagyaróváron

Összefogással megvalósul a sportcsarnok

 

1998-ban, az önkormányzati választások előtti héten már a leendő sportcsarnok terveit is bemutatták a Flesch Károly Kulturális Központban, s mindenki azt gondolta, hogy hamarosan elkezdődnek a munkálatok a kijelölt helyen.

sport.jpgAztán a terveket elfújta a szél, pénz nem volt a megvalósításra, s jó másfél évtizeddel később a színhely is változott.

Érdemi előrelépés a harmadik polgári kormány alatt következett be, amikor 240 milliós állami támogatásról szóló igér­vényt kapott a város, s a törvényi változások lehetővé tették, hogy fennmaradó részt az itt működő vállalkozások társasági adójából gyűjtse össze a város.

Mint a 15-én történő ünnepélyes alapkőletételkor dr. Árvay István polgármester elmondta, a város a beruházáshoz a területet és az önrészt adja. Véleménye szerint nem lehetetlen vállalkozás a pénz összegyűjtése, hiszen a városban és környékén jelenleg mintegy három milliárd forintnyi társasági adó keletkezik.

Eddig egyébként negyvenhárom vállalkozás segítette társasági adójával a sportcsarnok megvalósulását. (Névsoruk a 15. oldalon olvasható!)

Jelen volt a rendezvényen dr. Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki az előző ciklusban a város polgármestere volt.

Beszédében utalt arra, hogy a korábbi ígérgetésekkel ellentétben a jelenlegi városvezetés felépíti a sportcsarnokot, s talán a kétkedők is meggyőződhetnek erről, ha ellátogatnak a helyszínre, a Kossuth-gimnázium mögötti területre.

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta, s mint mondta, az építkezés abban a tempóban folytatódik, ahogyan meg tudják hozzá szerezni a hiányzó pénzt.

 

Fotó: Balassa Tamás

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 299726
Hónap: 2037
Nap: 48