Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Németóváron emlékeztek

Németóváron emlékeztek

 

A mai Bad Deutsch-Altenburg (Németóvár) település templomát István király idejében alapították, ez a terület akkor Szent István birtoka volt. Ezt igazolják a temetőben feltárt magyar sírok is. Itt emeltek emlékművet az ’56-os magyaroknak 1959-ben. Az emlékezést szorgalmazó Bécsi Magyar Egyesület azonban megszűnt, így elmaradtak a németóvári „zarándoklatok” is. 2004-től elevenítik fel ismét a hagyományt, az Európa-Club a felvidéki magyarokkal azóta minden év november első hetében itt emlékezik meg a genocídiumok áldozatairól, valamint az 1956-os forradalomról.
Kép Tavaly Dr. Nagy István ünnepi beszédét hallgathatták meg az emlékezők, az idén dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere mondott beszédet. A templomban ökumenikus istentisztelet tartottak, ahol Kiss Miklós mosonmagyaróvári evangélikus lelkész is közreműködött. Az idei évtől kezdődően Mosonmagyaróvár város önkormányzata hivatalosan is bekapcsolódott a rendezvény szervezésébe, népes küldöttség vett részt a szeretetvendégséggel zárult összejövetelen.
A város koszorúját dr. Árvay István alpolgármester helyezte el az emlékműnél, s a Mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület nevében Gábor Józsefné elnök koszorúzott.
A hivatalos delegáción kívül Mosonmagyaróvárról közel ötvenen vettek részt a megemlékezésen.
Böröndi
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 297353
Hónap: 2184
Nap: 128