Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai mobilitási hét

 

Ismét Európai Mobilitási Hét!

Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az „Európai Mobilitási Hét” rendezvénysorozathoz, melynek záró napja az „Európai Autómentes Nap”. Az idei év központi gondolata: Közlekedj ÖKOsan!  A rendezvény célja Európa szerte felhívni a lakosok figyelmét a mobilitás és az egészség kapcsolatára, a motorizált közlekedés és a testmozgás hiányának kedvezőtlen hatásaira. A nyáron már többször megtartott, immár hagyományosnak mondható „Gurul a város” akció záró rendezvénye ezen a héten lesz. A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület, a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány és a Rendőrség segíti a szervező Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési osztályát.

Tervezett programok: Szeptember 16. péntek, 17 óra, TESCO parkoló: Utolsó „Gurul a város” akció. Mindenki hozza magával a gyűjtött „gurulójegyeket”! A kerekezés után a résztvevőket értékes ajándékokkal jutalmazzák. Szeptember 17. szombat, 14 óra: „Folyónap” a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület szervezésében. A korábbi évekhez hasonlóan szemétgyűjtési akció, programok, vendéglátás a Mosoni szabad strandnál. Gyülekező a kulturális központ előtt. Szeptember 19. hétfő: Közvélemény kutatás a helyi közlekedésről, javaslatok gyűjtése a helyi fenntarthatósági programhoz, szén-dioxid kibocsátás számítás.Szeptember 20. kedd: „Bringázz a hivatalba” akció a Polgármesteri Hivatal dolgozói részére. Az aznap kerékpárral vagy gyalog (illetve tömegközlekedési eszközön) érkezőket „bringás reggelivel” látják vendégül a szervezők. Szeptember 22. csütörtök: „Európai Autómentes Nap”. Helyszín a Haller János Iskola Szent István király úti épülete. Kerékpáros – görkoris - rolleros ügyességi verseny, közlekedési vetélkedők, aszfaltrajzverseny, futóverseny, kerékpáros szépségverseny, kérdőíves felmérés a lakosság közlekedési szokásairól, forgalomszámlálás, gyalogtúra.

Mosonmagyaróvár város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület és a Mosonmagyaróvár, Környezetvédelméért Közalapítvány felhívása a városlakókhozAz autód kibír egy napot nélküled! Felkérjük a lakosságot, hogy a mobilitási héten, de legalább szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon változtasson közlekedési szokásain. Helyezze előtérbe a környezetet nem terhelő kerékpározást és gyaloglást, hagyja otthon autóját! Hosszabb távon helyette a gazdaságosabb tömegközlekedést vegyék igénybe. Ha minél többször és többen teszik ezt, hozzájárulhatnak településünk élhetőbbé tételéhez, a környezeti ártalmak csökkentéséhez, lakóhelyünk megóvásához. Csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást!

„Rajzolj az egérrel!” A Mosonmagyaróvári Környezetvédő Egyesület elektronikus úton benyújtandó pályázatot hirdet általános iskolás diákok részére alsós és felsős kategóriában a„ A jövő közlekedési eszközei” címmel. Téma az energiatakarékos járművek. A rajzokat számítógépes programmal kell készíteni és jpg formátumban a somogyinecser@freemail.hu címre továbbítani 2011. szeptember 19-ig. A bírálati eredményről szintén elektronikus úton szeptember 22-ig értesítjük a  pályázókat.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 297352
Hónap: 2183
Nap: 127