Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Írószövetség felhívása

 Az alant lévő felhívást a Magyar Írószövetség küldte ki tagjainak. Így a Mosonvármegye főszerkesztőjének is, aki csatlakozott hozzá.

 
 
FELHÍVÁS
 
Civilként, magyarként és az Európai Unió polgáraiként felhívjuk a világ országainak és médiumainak figyelmét, ne hagyják, hogy hazánkban a 2010-es parlamenti választásokon súlyos vereséget szenvedett, a kormányzati hatalomból kikerült politikusok és pártok képviselői igazságtalan, megalapozatlan véleményeikkel egyoldalúan befolyásolják az Európai Unió soros elnöke, a Magyar Köztársaság megítélését, és ezzel tönkretegyék nemcsak Magyarország, de közvetetten az Európai Unió politikai és gazdasági jó hírét is.
 
Azok az emberek – köztük politikusok, közéleti emberek, újságírók, értelmiségiek - próbálják most országunk ellen fordítani a világot, akik két cikluson át maguk is közreműködtek abban, vagy tétlenül nézték, hogy országunk a korrupció és a szabadrablás terepévé váljon. Látszólag azok féltik most leghangosabban a demokráciát, akik kiszolgálói voltak a Magyarországot 8 év alatt csőd közeli helyzetbe juttató kormányoknak, miközben kiépült egy soha nem látott gazdasági hatalmat központosító, és az országunk ellen indított jelenlegi kampány sikerében legfőképpen érdekelt új magyar oligarchia. Ez a hatalomból törvényesen, demokratikus úton eltávolított réteg nem veszi tudomásul a választások eredményét, és tevékenységével nem csak Magyarországot, de rajta keresztül az Európai Uniót, magát a demokráciát is gyengíti.
 
A világ és az EU tagországai ne feledjék az elmúlt nyolc év legmegrázóbb magyar politikai nyilatkozatát: 2006-ban került nyilvánosságra az akkori magyar miniszterelnök beszéde, melyben szó szerint kijelentette, hogy a kormány a választások előtt „éjjel és nappal” hazudott a választópolgároknak. És nem szabad feledni, hogy e beszéd nyilvánosságra kerülése után, 2006 őszén tíz- és százezrek tüntettek a politikai hazugság ellen Budapesten és más városokban az új szabad választásokért, ám erre a Gyurcsány Ferenc által vezetett hatalom a demonstrálók brutális megveretésével, az emberek bizonyítékok nélküli bebörtönzésével válaszolt, amelynek során lábbal tiporták az emberi jogokat, a szólás- és gyülekezési szabadságot. Azt kérdezzük mi, civil állampolgárok 2010-ben: miért hallgatott akkor Európa, az Európai Unió, a világsajtó, a világ közvéleménye? S miért hangos most, amikor még egyetlen tárgyi bizonyíték sincs arra, hogy a jelenlegi kormány korlátozn i kívánná az állampolgári jogokat, a sajtószabadságot, vagy hogy meg akarná szüntetni a demokráciát?
A 2010-ben demokratikusan lebonyolított országgyűlési választások eredménye világosan kifejezte a magyarok véleményét, amikor kétharmados többséggel mondtak nemet az Európára is veszélyes, jogtipró és illegitim hazugságkormányzás folytatására.
 
Felelős, európai és egyben magyar patriótaként, civilként kijelentjük, hogy támogatjuk a demokratikusan és nagy többséggel megválasztott kormányunk intézkedéseit. A magyar Parlament által meghozott döntések indokoltak, országunk gazdasági és erkölcsi talpra állását szolgálják. A Kormány azt teszi, ami a feladata: az európai erkölcsi és jogi normák megtartása mellett végrehajtja a választóknak tett ígéretét.
 
Egyben kijelentjük, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az európai erkölcsi értékek és a közösségi jogszabályok tiszteletben tartása mellett. 2011. január 1. óta már Magyarországon is törvény biztosítja a civil társadalom részvételét a jogalkotásban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 297354
Hónap: 2185
Nap: 129