Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozó Kecskeméten

 Maradj mellettem!

Nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozó Kecskeméten

 

az-ovari-piarista-resztvevok.jpg

A mosonmagyaróvári Piarista-iskola 13 diákkal és négy tanárral képviseltette magát a második Nemzetközi Piarista Ifjúsági Találkozón (Piarist Youth Meeting – PYM), melynek idén Magyarország adott helyet Kecskeméten július 15-e és 21-e között. Németh Gábor (Nagykanizsa) és Nagy Attila (Kecskemét) piarista atyák voltak az esemény fő szervezői.

A találkozón hat ország fiataljai vettek részt Magyarország mellett Lengyelországból, Szlovákiából, Erdélyből, Ausztriából és Olaszországból. A találkozó mottója: „Maradj mellettem” a közösség fontosságát hangsúlyozza Ezt élhették át a résztvevők a közös szentmisék, imádságok, elmélkedések alatt, de ebben erősödtek a játékos vetélkedők, bemutatkozó előadások, és sportversenyek, valamint a táncos együttlétek során is. A találkozó logoját egy mosonmagyaróvári végzős piarista diák, Hajszán Kitti pályázata alapján választották a szervezők.

A hét tartalmas programjában helyet kapott egy fővárosi kirándulás a Parlament megtekintésével és egy városismereti vetélkedővel, melyet a Mátyás templomban egy olasz nyelvű szentmise zárt le. Ópusztaszerre is ellátogatott a 16-21 év közötti, közel 250 fős társaság. A Nemzeti Történeti Emlékparkban alkalmuk nyílt megnézni a Feszty-körképet, egy lovasbemutatót, a skanzent, és bepillantást nyerhettek őseink életébe, mindennapjaiba.

Köszönet a Magyar Piarista Rendtartománynak, és Labancz Zsolt tartományfőnök úrnak, valamint a szervezőknek, hogy ez a találkozó Magyarországon valósulhatott meg ebben az évben, és sok fiatal tölthetett együtt egy felejthetetlen hetet Kecskeméten.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 299726
Hónap: 2037
Nap: 48