Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tehetséges gyerekeket támogatnak (ösztöndíjalapítás)

 Tehetséges gyermekeket támogatnak

 Ösztöndíjat alapított Mosonmagyaróvár és a helyi Rotary

 

rotary-alairas.jpg

A Rotary Club mosonmagyaróvári szervezet tevékenységét három területre koncentrálja. A betegek támogatása és a nagycsaládosok felkarolása mellett a tehetségek segítése is kiemelt cél, bár mint Tukovics Attila, a klub korábbi elnöke elmondta eddig ezen a téren kevésbé voltak aktívak. Jakusch Tibor új elnökkel és dr. Nagy István polgármesterrel közös sajtótájékoztatón Rotary-ösztöndíj alapítását jelentették be. Dr. Nagy István hangsúlyozta, hogy az önkormányzat felkarolta a kezdeményezést, s intézményi kapcsolataival segíti, hogy valóban a tehetséges, rászoruló középiskolások kapjanak anyagi támogatást. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a Rotary félmillió forintjához ugyancsak félmilliót tesz, s az ösztöndíj elbíráló bizottságába dr. Baloghné Staár Katalint delegálja.

Az érintett iskolákban még a tanév vége előtt lehetett pályázni, de akihez eddig nem jutott el a hír, az még augusztus végéig megteheti azt. A pályázati űrlap a hivatal humánszolgáltató osztályán beszerezhető, de a Rotary postacímén is (Pf.66. 9201) igényelhető.

Tíz gyermeknek nyújt a pályázati alap egy éven át havi 10 000 forintos támogatást. A polgármester végül elmondta, hogy reméli, a példa ragadós lesz, s más szervezeteknek is megtetszik a támogatásnak ez a módja. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 299726
Hónap: 2037
Nap: 48