Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Giesswein-érem 2012

 Giesswein-éremmel ismerték el munkásságukat

 

Giesswein Sándor keresztényszocialista politikus munkásságának  megismertetésére jött létre 2006-ban a magyaróvári egyházközség Giesswein Sándor-emlékbizottsága. A kuartórium minden évben kitüntetésben részesíti azt, aki a névadó szellemiségét hitelesen, példaadóan képviseli. Mint arról beszámoltunk, tavaly Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes részesült az elismerésben.

Az idén az emlékbizottság emlékéremmel jutalmazta Kozma Imrét, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét. Posztumusz ismerte el az emlékbizottság dr. Iváncsics János egyetemi tanár tevékenységét, kiemelve egyházközösségi munkáját, szociális érzékenységét. A kitüntetést dr. Iváncsics János özvegye vette át.

- Az ember önmagában semmi, csak mások viszonylatában létezik - mondta Kozma atya köszönő beszédében. Szerinte olyan közösséget kell építenünk, amelyben mindenki megtalálja a helyét.

teravato.jpg

Erre a napra készült el a Szent László téren található kőkereszt is, amelyet Szűcs László restaurált. Az egyházközség és a város jelentős támogatásával megszépült kereszt tövénél dr. Nagy István mondott rövid beszédet, aki elmondta, hogy bár pontosan nem tudjuk a keresztállítás okát, minden bizonnyal az élet középpontját jelképezi a hit, s annak szimbóluma a kereszt, amely a város akkori mértani középpontjában állt. A polgármester szerint ragaszkodnunk kell elődeink értékeihez.

Azz ünnepséget koszorúzás zárta a templomkerti Giesswein-szobornál.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 295344
Hónap: 2804
Nap: 88