Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díj a szép környezetért Mosonmagyaróvárnak

 Kiemelt szakmai díj Mosonmagyaróvárnak

 

Magyarországon a ’90-es évek közepe óta hirdetik meg a „Virágos Magyarországért” Környezetszépítő Versenyt, melynek lebonyolítását a Magyar Turizmus Zrt. végzi. Ezáltal hazánk az egyik legrangosabb európai versenybe is bekapcsolódott (Európai Virágos Városok és Falvak Versenye). Egyedülálló program ez Európában, kb. 25 000 település között teremt minden évben kapcsolatot, mintegy ötvenmillió embert mozgósít a környezet szépítése, az élettér minőségének javítása érdekében. A versenyt külön város és falu kategóriában hirdetik meg, melyre Mosonmagyaróvár több éve benevez. A magyar versenyben legjobb eredményt elért falu és város képviselheti hazánkat a nemzetközi megmérettetésben.

virag.jpg

A verseny célja a kulturált, tiszta, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a turizmus fejlesztése, közös értékek védelme, a településeken az életminőség javítása, a hagyományos magyar virág-és kertkultúra felélesztése az ökológia, a környezetvédelem szempontjainak megfelelően.

A települések bírálatát szakemberekből álló zsűri végzi. A bírálat során a zöldfelületek minőségét, fejlesztését, gondozottságát, virágosítását, zöldfelület gazdálkodás helyzetét figyelik.

Idén, az októberi országos díjkiosztó ünnepségen Mosonmagyaróvár munkáját, zöldfelületeinek és közterületeinek szakszerű fejlesztését, fenntartását, a városkép esztétikus megjelenését, a lakók aktív részvételét ismerte el és jutalmazta a zsűri. A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség kiemelt szakmai díját kapta a város.

Eddig öt alkalommal kapott elismerést tevékenységéért. 2004-ben a lakosság részvételét ismerték el különdíjban. 2006-ban az ’56-os emlékhely méltó kialakításáért kapott arany diplomát, és tárgyjutalmat.

2007-ben az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának védnöki elismerését (oklevél) és tárgyjutalmat vehették át Mosonmagyaróvár képviselői. A zsűri a közkertek színvonalas gondozását és a vár és a városközpont virágosítását értékelte kiemelkedőnek, díjazásra méltónak. 2009-ben szponzori díjat nyert a város, 2010-ben a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat ismerte el a környezetbarát munkát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 295343
Hónap: 2804
Nap: 88