Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új jegyzője van Mosonmagyaróvárnak

 Új jegyzője van Mosonmagyaróvárnak

 

Ülésezett a képviselő-testület

 

Tizennyolc napirendi pont szerepelt Mosonmagyaróvár közgyűlése előtt március 29-én. A napirendi pontok tárgyalása előtt a Futura beruházásról hallgatott meg tájékoztatást a testület.  Napirenden többek közt a jegyzői pályázatok elbírálása, rendőrségi beszámoló, önkormányzati intézmények felújítási terve, testvérvárosi megállapodás kötése Sepsiszentgyörggyel, s környezetvédelmi díj adományozása szerepelt.

Két pályázat érkezett a jegyzői állásra. Fehérné Bodó Mariann eddigi aljegyző mellett egy kaposvári pályázó jelentkezett. A testület egyhangúan, 15 igennel Fehérné Bodó Mariannt választotta Mosonmagyaróvár új jegyzőjévé.

Egyhangú bizottsági támogatással került a város rendőrkapitányságának beszámolója a grémium elé. Ebből kiderül, hogy tavaly az állományból 15 fő távozott, míg egy fő érkezett. Az év végén a személyi állomány 179 fő volt.

A beszámolóból kiolvasható az is, hogy az erőszakos és garázda jellegű magatartások száma 14,5 százalékkal, míg a közterületeken elkövetett bűncselekményeké 13,7 százalékkal csökkent. Ugyancsak csökkent a testi sértések, a garázdaság, a lopások, a lakásbetörések, a gépkocsi lopások, rablások száma.

Mosonmagyaróváron közel 300 háztartás nincs rácsatlakozva a szennyvízcsatorna-hálózatra. 2012. február 1-jétől ők az eddig 120 Ft/ köbméter helyett tízszeres díjat, 1200 forintot kell, hogy fizessenek  talajterhelési díjként. S Mivel a város az érzékeny besorolású övezetbe tartozik, így 1,5 szeres területérzékenységi szorzót kell használni. Így 1800 Ft talajterhelési díjat kell fizetni köbméterenként annak, aki nem kötött rá a hálózatra, szemben a 310 forintos csatornahasználati díjjal.

Ezért a testület döntött a rákötések támogatásáról, a határozat szerint, aki ráköt a hálózatra, maximum 40 ezer forint költségekkel igazolt támogatást kap. S emellett július 31-ig nyolcvan százalékos kedvezményt a megemelt díjból.

Mosonmagyaróvár testvérvárosa lesz az erdélyi Sepsiszentgyörgy, erről is határozott a testület. A testvérvárosi szerződés aláírására Sepsiszentgyörgyön kerül sor április végén.

A Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért díjat heves vita után a Városi Kollégium kapta 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 321828
Hónap: 5364
Nap: 204