Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történelmi megállapodás született

Történelmi megállapodás született

 

Közel kétmilliárd forintot vállalt át az állam Mosonmagyaróvár adósságából

 

Történelmi megállapodás kötettett a minap. Győrött, a Kormányhivatalban írta alá azt a dokumentumot dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere, amely a város adósságának konszolidációjáról szólt. Az iratot, amelyet dr. Matolcsy György az államháztartásért felelős miniszter és dr. Pintér Sándor a helyi önkormányzatokért felelős miniszter látott el kézjegyével, február 27-én vette át a polgármester.

adossagrendezes1.jpgA megállapodás tartalma szerint a magyar állam 1 945 113 352 Ft összegű adósságot és ennek meghatározott járulékai összegét átvállalja Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatától.

- Azt gondolom, hogy ez olyan nagyságrendű átvállalás, amely mindenképpen Mosonmagyaróvár fejlődését szolgálja. Külön öröm, hogy a törvényben megállapított 40 százalékos kategória helyett az egyéni tárgyalások alapján plusz húsz százaléknyi kedvezményt sikerült elérni. Ennek a nagyságrendje a következőt jelenti Mosonmagyaróvár számára. A város összes hitelállománya 3 241 855 587 Ft. A konszolidáció húsz százalékos mértékének növelése – a kormánnyal történt személyes tárgyalások eredményeként – 648 371 forintos megtakarítást jelent Mosonmagyaróvár számára. Azt hiszem, hogy ez jelentős összeg. A hatvanszázalékos konszolidáció 54 051 000 forinttal kevesebb tőketörlesztés jelent évente a városnak az elkövetkező időszakban. Ennyivel tudjuk az idei év költségvetési hiányát lefaragni anélkül, hogy a kiadási oldalhoz kellene nyúlni

Azt hiszem nem kell hangsúlyozni, hogy ez milyen nagy eredmény – hangsúlyozta dr. Nagy István polgármester.

Kép és szöveg: Böröndi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 295343
Hónap: 2804
Nap: 88