Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BUÉK Mosnmagyaróvár

 BUÉK Mosonmagyaróvár!

 

A siker a közösség erejéből származik

 

 

    Jó estét kívánok minden Mosonmagyaróvárinak! Engedjék meg, hogy megköszönjem mindenkinek a munkáját, melyet családjáért és városunkért tett az elmúlt évben. Sára Sándor világhírű rendezőnk így vall: „ Sokszor mondjuk: Csak még ezt éljük túl! Borzasztó, hogy úgy él egy ország, egy közösség, egy nemzet, hogy nem él, hanem túlél. A kettő között óriási a különbség!„

    Talán sokan mi is így gondolkodunk a 2012-es bizonytalan évről. Én mégis abban a szellemben kívánok minden mosonmagyaróvárinak áldott,  eredményes, sikeres boldog újesztendőt, hogy ne csak túlélni akarjuk az időnket – bármennyire nehezedő is az, hanem próbáljuk meg élni is benne. Megtalálva feladatainkat, megragadva az esélyeket, jó lelkiismerettel megtenni a lehető legtöbbet családunkért, közösségeinkért, városunkért.

    Az elmúlt esztendő az építkezés éve volt Mosonmagyaróváron. Számos olyan dolog valósult meg, amiről csak álmodtunk korábban. Moson belváros rehabilitációja során bővült a piac, megszépült a Kápolna tér és környéke, s a Fehér Ló közösségi Ház is új külsőt és funkciókat kapott. Épült tovább a Futura, és a szabadidő kellemes eltöltéséhez járul hozzá a megújuló Mosoni Duna-part is.

    Új utakat és kerékpárutat építettünk. Figyeltünk intézményhálózatunkra is, épült új bölcsőde és megújult több óvoda és iskola épülete is. Kiemelt figyelmet fordítottunk a szociális ellátás területére.

     Új Alapellátási Centrum épült s a Hajléktalan szálló épületét is bővítettük. Mert egy város gazdasági erejét mindig az határozza meg, hogyan bánik a legrászorultabbakkal.

     A város gazdasági ereje növekedett ebben az évben. Munkahelyek százai jöttek létre, hogy az itt élők megélhetését segítsék. Mindezek mellett takarékos és fegyelmezett gazdálkodást folytattunk, csökkentettük az önkormányzat adósságát is!

    Az elmúlt év örömei felejthetetlen pillanatai amellett, hogy egyénileg megéltük őket , egész közösségünk számára is meghatározó élmények maradtak. Ezekből az élményekből formálódik az a jelmondat, amelyet mindig, mindnyájan büszkén vállalhatunk, hogy Mosonmagyaróvár a mi városunk, Mosonmagyaróvár egy sikeres város. Ez a siker az itt élők elköteleződéséből, tettrekészségéből , szorgalmas munkájából ered.

    A siker tehát a közösség erejéből származik. Hogy álmaink megvalósításáért, gyermekeink jövőjéért készek vagyunk tehetségünket az élet minden területén a város szolgálatába állítani. És ezekért a célokért készek vagyunk kezet nyújtani , és megfogva egymás kezét közös akarattal a város javát szolgálni.

    Mert alakuljon akárhogy is az életünk , mi mindig elsősorban mosonmagyaróváriak maradunk.

    József Attila azt írta a Számokról című versében kellő figyelmeztetésként, hogy:

 

„mindegyik csak magára gondol,
különb akar lenni a többinél
s oktalan külön hatványozódik,
pedig csinálhatja a végtelenségig,
az 1 ilyformán mindig 1 marad
és nem szoroz az 1 és nem is oszt.

Vegyetek erőt magatokon
és legelőször is
a legegyszerűbb dologhoz lássatok
adódjatok össze,
hogy roppant módon felnövekedvén,
az istent is, aki végtelenség
valahogyan megközelítsétek.”

 

    Az új esztendőtől azt remélem, hogy kinyílik az életünk. Több lesz bennünk a
bizalom, a reménykedés. Bízom benne, hogy több lesz a tisztesség, a nyíltság, a becsület is!

Új évet, új reményt, új sikert adjanak az égiek, csak a barátaid maradjanak a régiek – tartja a mondás.

    Magányos időkben szeretetet, borús napokban örömöt, gondterhelt percekben nyugalmat, vesztett helyzetekben reményt kívánok mindnyájunknak 2012 hajnalán Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a magam nevében!

    Boldog Új Évet Mosonmagyaróvár!

 Dr. Nagy István polgármester

 

 
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 295343
Hónap: 2804
Nap: 88