Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ember nem megaára hagyott lény

 

Az ember nem magára hagyott lény

 

Tisztelt mosonmagyaróvári Polgárok!

 

dr.nagy-istvan.jpg

Ismét eltelt egy év, s a karácsony-és újesztendővárás pillanatai jöttek el. S a számvetésé is. Életünk olyan, mint egy gyorsan rohanó hegyi patak, amelynek hullámai egymást érve ölelik, s táplálják egymást, hogy majd aztán tengerbe érve összesimuljanak a nagy végtelenséggel.

Van értelme a hátranézésnek, de ilyenkor, karácsonykor a halk szavak ideje jön el, a család szeretetét kell átélni, az elcsöndesülő világét.

Karácsony jön.  Üzenete többek között arra irányítja figyelmünket, hogy az ember nem magára hagyott lény, hanem olyan, aki Isten szeretetének a középpontjában áll. Szenteste pedig maga a megvalósult és beteljesedett a csoda, a Megváltó születésének napja.

Ne csak külsőségekben készüljünk az ünnep közeledtére. Magunkat, a szívünket, lelkünket is készítsük az ünnepre. Engedjük, hogy bennünk, a szívünkben is megszülessen a Jézus Krisztus. S ha szeretetével betölti a szívünk, akkor átéljük a karácsony igazi örömét. Karácsony közeleg. Szeretet ünnepének nevezik sokan, de szeretetről nem beszélni kell, a szeretet cselekvő magatartás. Ezért is érzek hálát és tisztelet azok iránt, akik pénzt, fáradtságot nem kímélve embertársaik életét szeretnék megkönnyíteni. Soha ennyi adomány nem gyűlt össze az országban, de Mosonmagyaróváron sem, mint az idén. Jónak lenni jó, mondja a szlogen, s adni talán nagyobb öröm, mint kapni, tartja - a népi bölcsesség. De ezek igazáról meggyőződni ilyentájt lehet, a kinyújtott kéz, ha másik kezet ér, az az igazi. És az idén elérték egymást a kezek.

S jön az év vége is, a mulatozás napja. Ezzel együtt kerekül egésszé az élet, a teljesség boltozata elbír örömöt és bánatot, csöndet és hangosságot egyaránt. Mindent a maga idejében.

Éljék át az évváltás örömét hát, szórakozzanak önfeledten, de ne feledjék, ez is csak közösségben az igazi. Legyen az a közösség kisebb, vagy netán egy nagyobb, akár egy város közössége.

Áldott, békés ünnepeket, s boldog újévet kívánok mindannyiuknak, s közös, értékteremtő 2014- es esztendőt!

 

Dr. Nagy István polgármester

 
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 299725
Hónap: 2036
Nap: 47