Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kopjafaavatás Pusztasormorján

 Kopjafaavatás Jánossomorján

 

Október 22-én megható ünnepség színhelye volt Jánossomorján az Andauba vezető út a falu szélén. Itt állított fel ugyanis egy kopjafát a bécsi székhelyű Európa- “Club és Jánossomorja Önkormányzata emlékeztetőül, hogy a forradalom leverését követően itt ment át Ausztriába a menekültek nagy része.

folirat.jpg

Smuk András, az Európa - “Club” elnöke szólt először a nagyszámú közönséghez. Emlékezetett arra, hogy az orosz megszállás alól

alig egy éve fölszabadult Ausztria mennyire átérezte a magyarok sorsát, s milyen nagylelkűen bánt a menekültekkel. Ő maga is ekkor ment  édesapja után, aki már 1952-ben elmenekült.

 Kopjafaavatás Jánossomorján 2011. 10.22. jtv (videoklipp)

Ünnepi beszédet Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete mondott, aki kiemelte, hogy az emigránsok dicsősséget hoztak hazájukra, s megállták a helyüket a befogadó országokban, gyarapítva azok gazdaságát, kultúráját.

Mentsik Szilvia szavalata és a jánosomorjai kamarakórus éneke színesítette  a kopjafaavatás műsorát. Az emlékhelyet ökonomikus szertatás keretében adták át, s lelezték le a táblát. 

Az ünnepséget koszorúzás zárta, s Mosonmagyaróvár városa nevében dr. Nagy István polgármseter koszorúzott, míg a Magyaróvári ‘56-os Egyesület koszorúját Gábor Józsefné, az egyesület elnöke

helyezte el.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 
LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 299727
Hónap: 2035
Nap: 48